Mustafakemalpaşa’da tomruk mantarı üretimi artıyor
Türkiye’nin en verimli tarım arazileri arasında yer alan Mustafakemalpaşa, üreticilere katma değeri yüksek alternatif ürünler sunmaya devam ediyor. “Tarımda dünya markası Mustafamalpaşa” hedefiyle bir ilke imza atan Belediye Başkanı Mehmet Kanar’ın özel çalışmalarıyla verimli topraklarla buluşan son ürün, lezzetini kayın ve söğüt ağaçlarından alan tomruk mantarı oldu.
Bereketli topraklarıyla öne çıkan Bursa’nın Mustafakemalpaşa ilçesinde, organik tarımın ilk meyvesi olan tomruk mantarını kayın ve söğüt ağaçlarının şifasıyla elde eden Kestelek Mahallesi sakinleri, diğer mahallelere de örnek oluyor. Belediye Başkanı Mehmet Kanar’ın desteğiyle başlatılan tomruk mantarı yetiştiricilerinin yoğun ilgisi üzerine 2 mahallede daha tomruk mantarı üretimine başlanacak.
Mustafakemalpaşa Belediyesi Tarım Hizmetleri Müdürlüğü tarafından 2 yıl önce başlatılan istiridye mantarı yetiştiriciliği gelişerek devam ediyor. Mustafakemalpaşa Belediyesi, Mustafakemalpaşa Halk Eğitim Merkezi tarafından sertifikalandırılan mantar üreticilerine ücretsiz tohum desteği sağlıyor. Kestelek İlçesi’nin ardından Yenice ve Çardakbelen İlçeleri de üretime geçerek doğru tarım teknikleriyle yeni fayda kapıları açacak.
Doğru tarım teknikleriyle üreticiyi her zaman destekleyen Önder Kanar, “Doğru tarımla her zaman üreticimizin yanındayız. Kestelek İlçemizden sonra Yenice ve Çardakbelen ilçelerimiz de kendi mantarını üretmeye başlayacak. Tarım Hizmetleri Müdürlüğümüz ise mantarları teslim ediyor. Mantar örnekleri konusunda doğru tarım eğitimleri vererek üreticilerimize her zaman destek oluyorlar. “Bereketli topraklar şehri Mustafakemalpaşa’da doğru tarımımız ve desteklerimiz her zaman devam edecek” dedi. – BURSA