Ekonomi

Adet düzensizliği başka hastalıkların habercisi olabilir

Medipol Çamlıca Üniversitesi Hastanesi Kadın Sağlığı ve Doğum Uzmanı Op. Dr.

Medipol Çamlıca Üniversite Hastanesi’nden yapılan açıklamada Tavukçuoğlu, adet düzensizliği ile ortaya çıkabilecek hastalıklar hakkında bilgi verdi.

Chickençuoğlu, “Hormonal değişiklikler, rahimdeki polipler, miyomlar, menopoz ve geçiş dönemindeki değişiklikler, diyabet adet düzeninde değişikliklere neden olabilir. Ayrıca stres ve depresyon, sigara, yumurtalık kistleri, polikistik over sendromu, rahim ve yumurtalık kanserleri ve tiroid hormon bozuklukları adet düzensizliğine neden olabilir.” terimleri kullandı.

Chickençuoğlu, son dönemde farklı hastalıklar nedeniyle kullanılmaya başlanan bazı tıbbi ve bitkisel ilaçların da bu sistemde değişikliğe yol açabileceğine dikkat çekerek, şu bilgileri verdi:

“Özellikle doğum kontrol haplarının ve ertesi gün haplarının yanlış kullanımı aralıklı kanamalara ve adet düzensizliğine neden olabiliyor. Adet düzensizliğinin altında her zaman bir hastalık yatmıyor olabilir. Ağır egzersiz, hızlı kilo alıp verme, hava ve çevre değişiklikleri, stres, hormonal dengeyi bozabilir, adet düzensizliğine neden olabilir, en yaygın ve yaygın nedenlerinden biridir.”

Adet döngüsünün, adet kanamasının ilk gününden bir sonraki günün ilk gününe kadar geçen süre olarak hesaplandığını, bu döngünün 21 ile 35 gün arasında olmasının normal olduğunu açıklayarak, şu değerlendirmede bulundu:

“Adet sisteminde her şeyden önce iki adetin başlangıcının ortasındaki zaman değerlidir. Bunun dışında adetin süresi, iki adetin ortasında ara kanama olup olmadığıdır. , adet düzensizliği açısından dikkat edilmesi gereken bahislerdir.Her kadının kendi bünyesine göre adet döngüsü değişkenlik gösterebilmekte ve belirli sınırlar içinde kalmaktadır.”Gün ortasında 35 ila 3-7 gün arasında kanama olması normaldir. , günde 4-5 pedi geçmemek üzere. Daha sık veya seyrek, daha uzun, daha ağır ve orta şiddette kanama olması durumunda adet düzensizliği düşünülebilir.”

Chickençuoğlu, bu gibi durumlarda hastanın bir kadın doğum uzmanı ve kadın doğum uzmanı tarafından değerlendirilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

kozakliajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu